tisdag 17 april 2018

Rariteter eller massverkan


Under praktmagnolian blommar just nu hundtandsliljan, eller det som är kvar av den. Den är så himla fin och jag håller verkligen tummarna för att det på sikt sprider sig lite, den har ändå blivit lite större för varje år.


Scillan sprider sig med glädje och kastar ut sina blå blommor över nästan hela trädgården. Enda stället som är hyfsat fritt från scilla är bilparkeringen och köksträdgården ;-)


I den halvmåneformade rosrabatten trivs julrosorna, men också alla de lökar jag köper i kruka för att tjuvstarta våren inomhus.
Här är det en salig blandning vill jag lova :-)


Minipåskliljorna tet á tet, i samma rabatt som julrosorna, sprider sig och ger massverkan. Gult så det förslår!


 Vitsipporna trivs i den lite mer vildvuxna delen av trädgården, vildvuxen så tillvida att inte ens gräset vill växa. Men nu har grannen tagit ner sina björkar, så vi får väl se om det gör någon skillnad.


Ett av de bästa vårtecknen är väl ändå att trädgårdsmöbeln kommit fram från garaget och att krukorna sakta får flytta ut på uteplatsen :-)
Än så länge är det ett dubbelblommande persikoträd och en kruka med kannor. Halva garaget är fullt med krukor och växter som ska planteras om innan de också får möte solens ljus.


Vid groventrén fick krukorna några ynkliga penseér i väntan på sommarblommor.
Jag lider med mitt cederträd och hoppas att jag inte dödat det helt den här vintern. Det skulle verkligen vara ledsamt eftersom jag klarat det några vintrar tidigare.

Dags att fylla på Bak- och matbloggen med recept och sen ta ett pass i gymmet.

Fler uppdaterade trädgårdsbloggar från hela vårt avlånga land finns hos TrädgårdsFägring.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ohh så mycket som blommar hos dig! Ja jag tror jag lyckats ta livet av varenda växt denna vinter...olivträd som pelargoner! Inte bra, får se om de repar sig.
Härligt att få ut trädgårdsmöbeln också - ett säkert vårtecken :)
Kram från Titti

Maribel sa...

Hej Cat!
Ser helt fantastiskt ut med dina vårblommor. Julrosorna är en favorit, och du har gott om dem. Scillan och vitsipporna har inte kommit långt hos mig, men de finns där. Hundtandsliljan har jag provat ett antal gånger. Förra året kom de upp men det blev inga blommor. Men får glädjas åt att jag äntligen får se snödroppar i blom.
Ha det fint /Marika

Susie på Stjärnarve... sa...

Har några hundtandsliljor i en pallkrage med surjord där det växer en brokbladig klätterbenved och en sammetshortensia. Alla sen 13 år. Men...i år har tydligen dom två senare tagit kål på dom - tyvärr!
KRAM/Susie